Att leva här och nu.

Läste ett inlägg som ett barn gjort. Handlade om alla krav från vuxna som finns idag. Krav på att hjälpa till, vara självständig, duktig i skolan, veta vad man vill bli när man är vuxen osv osv.

Poängen var slutet där skriver hon, varför kan vi barn inte bara få vara barn o leva här och nu? Sund tanke.

Har vi för stora krav? Känner vi av när barnen får för tung kravväst på sig? 
Vet vi hur barnen mår idag? Eller tror vi bara?
Sitter vi ner o pratar, hör det dom säger och ser det dom inte säger?

Fick en kommentar igår, du är så bra på att göra mig glad när jag är lessen. Det e skoj o höra men min tanke väcks varför måste barn vara ledsna?

Jag förstår att barn är ledsna för att lära sig saker. För att dom uttrycker sig via sina känslor. Men det finns så mkt dom inte borde vara ledsna för när dom är små.
Föräldrar som dricker /som bråkar/ som inte lyssnar/ som slår sina barn osv.
Barn som är elaka/mobbar osv.

Om världen var perfekt skulle så många må så mkt bättre. Varför skapades inte världen perfekt? Vem skapade alla krav. Alla bråk?

Tänk bara på oss vuxna. 
Vi träffar ngn vi blir kära i. Skapar ett liv med den personen. Just då är allt så himla bra. Men det vi är dåliga på är att utvärdera/ta vara på/ lära oss växa tillsammans. 
Vi tror att kärleken skall vara skimrande för alltid. Blir besvikna när glöden falnar. Glömmer att det är vi tillsammans som tänt elden. För att den alltid skall brinna måste vi vårda elden/ tillsammans. 
Fylla på den med vad som behövs.
Vårda/respektera/skratta/kramas är lite av det elden brinner av.
Och ibland måste man bryta för att gå vidare. När elden falnat. När man bara mår dåligt måste man inse, viss kärlek är för alltid o viss kärlek har ett slutdatum. Svårt men tänk om man struntade i bäst före datumet på maten o åt 1 år gammal köttfärs? Då skulle man bli sjuk. Likadant med ett förhållande som haft sitt bäst före datum. 
Vi har bara ett liv. Se till att du mår bra o njuter av livet. Du är förare för ditt tåg, agera inte som en passiv passagerare 🤷‍♂️.

Jag är lycklig varje dag jag får med min kärlek. Lycklig o värdesätter det liv vi har.
Ler o uppskattar allt med honom. Ännu mer, ja betydligt mer idag, 26 år senare än när vi träffades. Mina ögon mår bra att vila i hans. Min hand varm i hands. 
Att vakna leende det är för mig så skönt. Ler o tänker på allt bra som finns. Det gör min dag så bra o ser till att min eld brinner. Ibland mer o ibland mindre men slocknar aldrig.

Jag skulle vilja ge alla barn kunskapen att se allt med positiva ögon. Se allt bra som finns så när det dåliga dyker upp, det gör det alltid, är man stark i sin tro på livet o kan putta undan det för att återigen kunna vara lycklig o le. Lyckan att le o vara glad gör dig stark. På insidan. På utsidan är annat som gör dig stark.

Idag ny vecka. 
O målet är för mig- träna 3 pass o PW 5 gånger. 
Vi får se vad veckan bjuder på.