Att vårda

Relationer är verkligen ngt man måste vårda. Oavsett vad det är för relation.
Min relation till träning ex vis. Vårdar jag inte den försvinner den fortast av alla mina relationer . Där kan man inte skicka ett sms o be om ursäkt för att jag inte dykt upp på ngr veckor. Den skiter fullständigt i mig om jag skiter i den. Fakta. 

Motsatsen är släkten. Hur mkt man än struntar i den finns den kvar. Även om man säger upp bekantskapen med släkten är den ändå ens släkt.

Arbetskollegor. Vårdar man den relationen är det Nice o jobba. Tror man inte att man behöver vårda den för att många är tvungna att gå till jobbet även om kollegorna inte är dom trevligaste tror man fel. Alla människor har ett val. Även om man biter ihop o jobbar kvar är det ett aktivt val man gör. Ofta är det tvärtom. Man har ett jobb som är ok men inte toppen. Dock är man kvar för man har kollegor som man gillar o jobba med. 

Nu till orsaken till mina tankar idag. Funderat lite. 
Vad är det som gör att en kärleksrelation håller ?
Vad är det man gör för fel när den inte håller ? 
För det är så många som håller ihop fast det bråkar, man är otrogen, svartsjukan härjar, man t.o.m slåss. Vad gör att man är kvar? 
Är det för att man har det så otroligt bra mellan dessa bråk att det övervinner bråken? Jag hoppas att det är så. 

Och är det pga man tar varandra för givet i en vänskapsrelation som gör att den brister fortare för att man tappar förtroendet för sin vän pga ngt ? 
För i en vänskapsrelation skulle man inte stanna lika länge som i en kärleksrelation. Kärleksrelation står man ut med så otroligt mkt mer än vad man borde. Då tänker jag givetvis på saker som gör ont och sårar djupt.

Vårda relationen till sina barn tycker jag är en viktig sak. Och så otroligt svårt.  
Var går gränsen? Vem lär oss att vårda den? Vem hjälper ett barn när föräldern inte kan vårda relationen? Barnet blir lätt en trasa som kastas iväg och tas upp när det stormat klart.
Men det finns en gräns för ett barn.  Det är nog den svåraste relationen att bryta. Men jag läser ofta om personer som medvetet valt bort sin relation med sina föräldrar. Det är nog otroligt svårt. Men vi föräldrar har säkert trott att vi äger den relationen och misshandlar den grymt och vaknar säkert otroligt förvånade när vi blir lämnade. Va, kunde det hända tänker säkert många förvånat då.

Så jag avslutar dagens inlägg med :
- Var rädd om den relationen du vill ha med ngn. Vårda den ömt så växer den starkt.
Panik 🤔

Var till läkaren idag för den vanliga kollen av min sköldkörtel.  Han tog 1 kg prover och kollade samtidigt mitt onda knä o häl.  Fick tydligen stark medicin för han skrev ut magmedicin samtidigt. Han sa att hade man en känslig mage kunde den reagera. O med vetskap om min mage så var det ju ett bra beslut. 

Tänkte samtidigt passa på o boka tid hos min BV det var ngn månad sen sist. Fast det var tydligen längre sen. Hon hade slutat 😣.  O den dom har kvar tar inga nya för hon ska me sluta😣. Va händer hon var ju min livlina 😇. Dom tar bort denna möjligheten från sig då väntetiden är så lång för o få tid-smart drag 🤔.  Men hade ett bra alternativ. Kortare väntetid o proffs.  Så jag tackade ja. Har lovat mig själv att aldrig släppa denna ventil. Jag behöver den så väl.

Varit en riktigt bra dag idag för en som betyder mkt för mig. Tummen upp för dig.

Varit till min far i ngn timme idag.  Han blev glad. Vi skrattade gott för han var på bra humör. Dock ville han att vi skulle åka o hälsa på min farfar 🤔som dog 1977 tror jag.

Sen ville han till Gbg o kolla Linjeflygs nya plan...det var också många år sen.

Han brukar ofta säga att han är orolig för mig för jag har så mkt o fixa o ändå hinner få in honom i mitt schema. Men idag var det andra tongångar 😂😂😂han sa -du verkar ha det bra..och det tycker jag är fel 🤔. Ok vill du att jag ska ha det sämre?
Ja säger han du behöver spänna bågen lite 😂😂😂🙈🙈🙈.

Vi bjöd på choklad.  Han sträcket fram o bjuder, jag tänker ta en bit. Näe du säger han,jag bjöd inte dig 😂😂ja dör han är så rolig. .då vet man inte om det var personalen han ville bjuda eller hon som tydligen sitter på hans bord (osynlig).

När jag går säger han -glöm inte bort mig, det är inte ofta jag får skratta.

Så då brister givetvis mitt hjärta i tusen bitar o tårarna rinner. Att lämna när han säger så gör att inte ens jag som försöker hålla mig hård kan låta bli o brista i gråt.

Så jag behöver min BV för att krama ur min sorg så den inte blir till en elak gegga inom mig.

Jag vet inte vad som är värst. Att han är sjuk /att jag inte räcker till /att han inte kan gå så vi kan åka o fika/att han inte kan svara eller prata i telefon? Jag vet inte det känns bara så djävla tungt.

Ok nu dragit ner mig i en mörk grop. Dags o klättra uppåt o tänka framåt. O faktiskt inse att jag trots allt gör allt i min makt med de saker jag kan påverka o prioritera. 

Började jobba idag. Kände mig saknad o sånt värmer gott.

 

Ensamma tankar

Ibland borde det finnas schemalagt,precis som en årlig besiktningen på bilen,att gå igenom sin insida. 
Jag tror att många av oss kör på o tycker livet är bra. Inser inte att man har förändrats pga olika saker som har skett runtomkring oss.

Jag tror att vi lägger fokus på att få vardagen att fungera. Är man trött tar man lite vitaminer och kör på.

Jag har varit trött i många år nu.  En del beror givetvis på mkt jobb o pendling.  

Fick en tanke häromdagen pga av en kommentar. Som har snurrat runt lite och jag tror den är sann. Jag har hittar ett sätt att hantera min sorg jag har pga olika saker på ett sätt.  O det sätter är att stänga av. Det känns som min möjlighet till empati för ngn annan människa är slut.  Min kropp är full och stängd.

Vet inte om det är ngt jag kan hantera själv o har aldrig tagit upp det med min BV. Men det kanske kan vara en ventil .

Jag tror att många är som jag och man hittar ett sätt att leva.  Stänger av det som är tråkigt och gör ont för att kunna njuta av livet.

Jag har så mkt positivt i mitt liv o jag vet att man inte kan få allt.  Det finns ingen som i egna ögon lever ett perfekt liv.

Haft en bra semester. Hunnit jobba en del. Träffat dom jag älskar o umgås med. Kan checka av på min to do lista o har inte mkt kvar för o va i fas igen.

Funderar en del. Jag har en bok jag börjat skriva på. Kanske jobba mkt mindre tid o lägga tid på min bok. Kan vara en dröm för mig.


ewh.blogg.se

Bloggen handlar om livet

RSS 2.0