Rätt fokus


Det är så lätt o hamna fel. Det är så lätt att fokusera på fel saker. Det är så lätt att falla tillbaka i invanda rutiner. Det är så lätt att se det negativa. Det är så lätt att fokusera på sjukdomar. Osv.

Jag kan inte för mitt liv tro att världen skapades för ovan saker. Jag tror inte det ens fanns med i planen. Jag tror inte att livets mening är att vi skall må dåligt. Vi borde alla fått me oss knappen - bryt ditt mönster och se livet med glädje och positivitet. 

Man måste se meningen i allt med glimten i ögat. För så många år sedan så jag till en tjej som var olycklig. Allt har en mening även om det inte kändes så just då. Idag är jag säker på att hon ler när hon ser i backspegeln. För idag har hon allt 💖💖💖. 

Att det finns sjukdomar är till för att vi skall hitta mediciner och läkare få utveckla sig. Tänk om sjukdomar inte fanns så många som skulle vara arbetslösa.
Att bli gammal och sjuk och behöva omvårdnad är för att äldrevården skall finnas. Sysselsätta många människor och utvecklas.

Svårt att se positivt på allt men man kan se behovet.

Sen finns det andra saker. Döden-den är hemsk. Den är slutgiltig. Den ger så mkt sorg och vi som blir kvar kommer aldrig se det positiva i det. MEN det är så enormt viktigt att vi har den i tanken ibland och inte slösar bort våra liv.
Inte ältar sånt vi inte kan påverka. Inte tänker mörka tankar utan söker hjälp av ngn som kan vända saken till ngt bra.

Finns så mkt tips om hur man skall och kan ta hand om sig. Leta efter tipsen. Hjälp om ni ser ngn må dåligt. Denna tid på året är hemsk för många. Familjestunder när man sitter själv hemma. Mörkret som gör allt tungt.

Jag har lärt mig mkt av min beteendevetare.  Det bästa är nog hur jag själv styr hur jag mår/tänker och ältar. Jag precis som andra har saker som inte är som jag vill i livet. Men jag kan pausa dom. Jag kan släppa taget. Jag kan låta bli att jämt älta. Förstår ni skillnaden? Alltid eller ibland.
Förr ältande jag 2ggr/5 dagar i v att jag hatade att pendla. Det hjälpte inte. Det enda som hände var att jag blev trött. Utan att läkaren hittade ngt fel. Sen bestämde jag mig efter tips jag fått från BV. Sluta älta det som just nu inte är i min påverkan. Svårt att hålla i men idag kan jag och lever så
Jag håller på att lära om med vissa saker. Går toppen när jag är ledig men när jag börjar jobba är jag tillbaka i gamla spår. Dom sitter så djupt. Känns som en traktor gjort spåren och jag är en myra som ramlar ner i den.

Men det man är medveten om kan man ändra om man vill. Vill man inte så....

Lång text idag. Sammanfattar den. Du måste själv leta efter det som gör dig lycklig och det är inte ngt som kanske gör andra lyckliga men dig. 

Tänk på att du äger tiden du lever. Gör den till det du vill. Kasta inte bort den genom att säga -imorgon/orkar inte/hatar/tråkigt/trött osv.

Vakna och fyll dig med glädje. Ingen annan har det jobbet. Bara du.

Idag är jag lycklig för att....

Jag ler och är så himla glad att jag är jag. Tänk vad så lite kan göra så mkt 💖💖💖💖.

Ta vara på dig och din tid här i livet. För den är bara din 💖.

Förväntningar och attityder

Hörde idag tråkiga saker som säkert orsakades utifrån stress. Men vilka attityder vissa har mot varandra och sina barn.

Ett barn frågar när kommer Tomten. Mamman svarar riktigt otrevligt-hur fn ska ja veta det? Sluta tjata annars ringer jag och ser till att han inte kommer. Barnet börjar gråta. Mamman säger-bra jobbat-tomten kommer inte till ngn dj..  lipsill. Ja ni förstår säkert....jag gick.

Nästa sak-ett par står och väljer skinka. Mannen säger surt-välj du för allt jag gör blir ändå fel. Kvinnan svarar-det är du som valt att bjuda hem dina föräldrar fast du vet att jag hatar dom....

Tänk va mysig julen är. Förväntningar och attityder till julen och våra närmaste. Skrämmande ibland.

Undrar varför vissa familjer håller ihop. Förhoppningsvis är vardagen betydligt bättre än det som utspelar sig under stress. 

Julen borde vara mysig. Tabu för hårda ord. Tabu för stress. 

Alla borde få leva med lycka och glädje som vardagsmat. Alla barn borde uppfostras så att dom är glada och ser på livet ur en positiv syn. Ser möjligheter inte svårigheter. Inga svårigheter skall ses som oövervinnerlig bara som en morot att bli utmanad och bli bättre och ännu lyckligare.

Jag önskar alla en riktigt fin Julafton i morgon.


Julen

Förväntningarna stora. Hemligheter många. Stressen stor. Vi alla lägger olika tid på att förbereda julen. Barnen längtar efter tomten. Vuxna efter mat och Kalle.


Nu är det nära. Det som saknas i år är snön.
I år som alla andra år viker jag en stund för att reflektera. Min julklapp från himlen är att jag har det jag har och alltid är lika tacksam. 
Att ha en dotter som gör mitt liv bra. Att ha 2 underbara barnbarn som fortfarande älskar att vara med oss. Att ha en man som jag efter 22 år fortfarande älskar så otroligt mkt. Allt detta och mkt mer är min julklapp och jag är ödmjukt lycklig för det. I år som förra året sitter min 
Far i himlen och för mig är han tomten. Sprider glädje från himlen så vi alla ler. När han levde fick vi alltid en julblomma innan julafton. Saknar inte blomman men att han fanns och alltid var där.

I år har jag också gett mig själv en julklapp i form av egen tid med ett mål som sträcker sig 6 månader framåt. Och det känns så bra.

Så du Tomte se nu till att alla får en fin jul och att alla får den jul dom själva vill.

Lite mer julklappsinslagning sen blir det natti.ewh.blogg.se

Bloggen handlar om livet

RSS 2.0