Huvudroll i mitt liv 👍.

Att barn blir mobbade vet vi. Men vi vet inte varför. Ett barn som är litet vet inte eller borde inte veta vad elakheter är. Hur kommer ens barn på att mobba?
Är det för att dom är illa behandlade hemma? Osäkra? Känner sig osynliga? Jag vet inte o der finns förmodligen inget facit för då skulle det inte finnas dom problemen.

Barnen växer upp. Det är inte alltid den som mobbar som får ett bra liv även dom kan hamna väldigt snett. Men precis lika stor chans har den som har mobbats att hamna snett.

Snett? Vad är det? Är det när man inte passar in i Svenssons ramar? Eller är det när man rånar en bank eller använder droger. Struntar i jobbet? Hamnar i ekonomisk kris? Misshandlar sin fru o barn?
Cirkeln finns säkert för jag tror inte ngn som vuxit upp i en familj med lugn o ro åker o rånar en bank, eller?
Om jag får leva igen vet jag ett yrke som skulle intressera mig. Socialtjänsten. Fast på ett annat sätt än den finns idag. Jag skulle vilja ta alla som kommer dit, utreda varför, se till att dom får hjälp men inte med pengar utan att reda ut vart deras liv är på väg. Sätta dom i skolbänk. Givetvis hjälpa dom med räkningar och mat men aldrig med pengar.
Pengar kan göra så mkt saker med en människa som är svag. Köpa droger, alkohol o glömska i stort .
Varför är en del svaga. Varför får inte alla lika mkt djävlar anamma i sig? Varför har inte alla samma basgrundskap om livet i stort?

Livet är så himla orättvist. Jag har sagt det förut o idag dyker tanken upp igen.
Vad är det som gör att just jag eller du får nummerlapp nr.....till himlen?
Min mamma nosade på den i somras o helt plötsligt är hon pigg igen. Piggare än på 1 år. Utan att hon själv bidragit det minsta. 
Sen får ngn som gjort allt som står i hens makt för att må bra/bli frisk/överleva en nummerlapp till himlen. Så himla orättvist känns der som. Jag vet att jag tror att allt har en mening. Men just idag har jag tappat tron på det tankesättet.

Ta vara på varandra. Uppskatta det som är. Se till o ryck upp dig om du deppar, finns så många som har det sämre än oss här i sverige. Vi har verkligen små problem om vi jmf med världen. Självklart tycker vi att våra problem e stora. Men om livet känns piss. Titta varför? O släng det som är tråkigt i papperskorgen. Tänd eld på det. Visst luktar det lite bränt men nu e de väck. 
Kolla runtomkring dig. DU lever ju o det e ju grundförutsättningen för att kunna ha ett liv. Sen e det upp till dig att fixa resten till det du vill. Vill du deppa gör det men gnäll inte. 

Livet går inte i repris. Du har huvudrollen i ditt liv. Se till att du lever det som du vill. Tråkigt att ångra sig när ridån går ner.
Kanske dags för ett utvecklingssamtal med dig själv?