Sociala medier

Pratas och tycks mkt om dessa. Jag instämmer med mkt. Tar tid o lätt att fastna i flödet på Facebook eller Instagram. Kolla uppdateringar på Twitter eller Linkdin. Få roliga meddelanden på Snapchat. Ja det är mkt olika saker man kan fastna i.


1 tjej skrev att hon la ner minst 2-3 timmar per dag på detta. Tyckte inte det var så mkt men sen började hon föra tid. Så fort hon vaknade tittade hon. Hela lunchen gick åt att äta o kolla runt mest på Facebook men även på övriga.
Hon blev skrämd när hon insåg hur mkt tid hon la ner på att se vad andra gjorde istället för att leva.
Hon loggade genast ur alla sociala medier. Gick sen in 1ggr per dag istället och efter ett tag 1 gång i veckan. Hon insåg då att hon varit lätt beroende av detta.
Det är jag säker på att många är.

Men det finns otroligt mkt bra saker med speciellt Facebook. Man får snabbt info om ngt händer i sin kommun om man är med i den gruppen. Man missar inga födelsedagar. Tappar man ngt kan man lägga ut o vips har man tur o ngn har hittat.
Bor man långt från sin släkt kan man få se bilder och följa livet lite.

Man hittar billiga resor. Tips på bra böcker osv.

Någon tycker att det är fel. Man lägger bara ut saker som är bra. Men vem vill egentligen visa tråkiga saker? Olycka och bråk? För ingen blir glad av det men ser man roliga saker och lyckliga människor kommer helt klart ofta ett leende hos den som läser.

Så det är som vanligt. Det finns både plus och minus med allt.

Nu stänger jag ner allt och landar på kudden och väntar på att John Blund kommer.